Kávový super hrdinakavovy-guru_gabo.jpg

Každá kaviareň by mala mať svojho kávového super hrdinu. Ja som sa k tomu svojmu dostal ako slepé kura k zrnu. Cez kamaráta Ďura, ktorého študent má interest v káve a tak som sa mu raz ozval, či by mi neporadil. A on poradil.)

Naučil ma, že piccolo neexistuje a hrúbka mletia je veľmi dôležitá. Taktiež, si už vždy dávam pozor, aby som pred robením novej kávy, prepustil horúcou vodou nástavec na páku. Kávu v páke dobre utlačil a páku mal spolu so šálkami vždy dobre nahriatu. Je toho veľa čo o káve ešte neviem, ale som veľmi rád za to, čo už viem. A od kedy viem o káve viac, dávam si veľký pozor a dôsledne pozorujem proces robenia kávy v kaviarni v ktorej za svoju kávu platím.

Dnes mi v Moje nejak zblbol mlynček a tak som svojmu kávovému super hrdinovi zavolal. Poradil mi a dodal, že ak to podľa jeho rady nepôjde mám mu zavolať a príde sa na to osobne pozrieť. Ja som v návale povinností na to zabudol, ale on aj tak prišiel a problém vyriešil. A viete čo je na tom najlepšie? Že to robí len tak, pre radosť, dobrý pocit a z lásky ku káve.

Aj vďaka môjmu kávovému super hrdinovi robíme v Moje kávu, ktorá spĺňa štandarty dobrej kaviarenskej kávy. A až teraz som zistil, že to vlastne tak bežné na Slovensku nie je. Prídite do Moje na kávu, robíme ju s takou láskou, akou nás to Gabo učí.

Ďakujem Gabo.)